De financiële spreekuren

Heb jij een vraag over hoe je iets (bijvoorbeeld een toeslag) moet aanvragen? Of kom je niet goed uit met je inkomen en maak je je zorgen of je misschien schulden opbouwt? Vind jij de brieven en de formulieren die je toegestuurd krijgt soms onduidelijk en weet je niet goed wat je moet doen? Kom dan even langs bij een van de spreekuren in de stad. Ons team van financieel vrijwilligers is op verschillende plekken aanwezig om met jou samen te kijken waar je vragen over hebt. We weten goed de weg en werken goed samen met de beroepsorganisaties in Dordrecht als mocht blijken dat 1 van je vragen door ons niet opgepakt kan worden.
Als je dat prettig vindt maken we samen met jou dan een afspraak bij de organisatie of persoon die je verder kan helpen. We weten meestal wat er nodig is om je goed voor te bereiden voor die afspraak en kunnen je daar bij helpen.

We zitten meestal op plekken waar je ook lekker een kopje koffie of thee kan drinken en waar een praatje snel gemaakt wordt. Dus als je eerst even wilt kennismaken dan ben je van harte welkom.

 In de agenda kan je zien waar we zitten en kan je een afspraak maken.  Maar je mag ook bellen of mailen om te vragen waar je terecht kan.

Ben jij lid of hoor je bij een groep (vrienden, vereniging, club, organisatie) waarvan je weet dat meer mensen de zelfde vragen hebben, dan kunnen we ook langskomen om bij jullie een spreekuur te houden.  Stuur dan even een mailtje zodat we elkaar even kunnen spreken wat prettig zou zijn.

Maak een afspraak

[ hier komt een afsprakenformulier waarmee je gelijk een afspraak kunt inboeken bij één van de financieel spreekuren verbonden aan de Alliantie Dordrecht, waar vrijwilligers voor je klaar zitten om je te helpen. Het is ook mogelijk om bezoek aan huis te krijgen van een vrijwilliger. Zolang het formulier nog niet gereed is, kun je telefonisch contact opnemen voor een afspraak bij de verschillende spreekuren. In het kaartje onder vind je de contactgegevens per spreekuur. Voor meer informatie over de spreekuren mail je onze coördinator karima@alliantiedordrecht.nl.]

Je kunt ook een afspraak maken bij het Financieel Hulphuis van de Sociale Basis om hulp te krijgen bij geldzorgen. 

Wat kan het Financieel Hulphuis voor je doen?

  • Een overzicht maken van je inkomsten en uitgaven
  • Hulp bij je aangifte inkomstenbelasting tot vijf jaar terug
  • Ondersteunen bij het aanvragen van kwijtscheldingen van de gemeentelijke-  en waterschapsbelasting.
  • Het aanvragen van financiële voorzieningen zoals zorg– en huurtoeslag en het persoonlijk minima budget
  • Het invullen van formulieren voor uitkeringen, pensioen, bijzondere bijstand, Stichting Leergeld, voedselbank en kledingbank
  • Uitleg geven over brieven en met jou samen contact opnemen met instanties


Medewerkers van het Financieel Hulphuis houden in diverse wijken spreekuur. Belt even voor een locatie bij je in de buurt en maak direct een afspraak. Telefoon 078-750 89 67 maandag t/m donderdag 9-17 uur

Email info@financieelhulphuis.nl