Samen Erop Vooruit

Nederland is een rijk land, maar dat geldt helaas lang niet voor iedereen. Maar liefst 5 miljoen mensen hebben elke maand moeite om rond te komen. Ondertussen zijn er talrijke regelingen en verschillend vormen van hulp waar veel mensen om verschillende redenen geen gebruik van maken.

In Samen Erop Vooruit werken verschillende organisaties samen. Door bestaande vrijwilligersinitiatieven slim aan elkaar te verbinden, bereiken we samen meer mensen met geldzorgen. Op die manier wijzen we hen via verschillende hulproutes de weg naar de juiste hulp. Zo helpen we ze samen erop vooruit.

In Dordrecht is de Alliantie Dordrecht verantwoordelijk voor de uitvoering van Samen Erop Vooruit. Op allerlei locaties in Dordrecht zitten vrijwilligers klaar om mensen te helpen de Potjescheck in te vullen

Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Zijn er potjes waar je aanspraak op kunt maken? Dan plant de vrijwilliger gelijk voor jou een afspraak bij een van de financiële spreekuren in onze stad. Zo word je direct geholpen.

In Dordrecht doen de volgende organisaties mee:

Doe de Potjescheck!

De Potjescheck – ontwikkeld door Geldfit –  is een online tool waarmee je snel kunt achterhalen voor welke minimaregelingen je wellicht in aanmerking komt. In Dordrecht staan er op verschillende plekken vrijwilligers voor je klaar die je kunnen helpen met het invullen van de Potjescheck. Je hebt hier geen afspraak voor nodig, maar kunt gewoon tijdens de openingstijden binnenlopen. Lijkt het erop dat je misschien geld laat liggen? Dan kun je gelijk een afspraak plannen bij een van de financiële spreekuren in de stad. Daar werken financieel vrijwilligers of professionals die op allerlei financiële vragen een antwoord weten en je ook kunnen helpen de regelingen aan te vragen.

Op de kaart zie je waar je de Potjescheck kunt doen:

LET OP: In de kerstvakantie kunnen sommige locaties gesloten zijn.

Wijk?Waar?Adres?Wanneer?
CentrumBibliotheek AanZetGroenmarkt 153elke woensdag- en vrijdagmiddag (13u-15u)
CentrumSociale Dienst DrechtstedenSpuiboulevard 298elke donderdagochtend (10u-12u)
CrabbehofSpeelotheek Pip & ZoDe Savornin Lohmanweg 27elke woensdagochtend (9.30u-11.30u)
KrispijnDe BuitenwachtBosboom Toussainstraat 67elke dinsdagmiddag (13.30u-15.30u) en woensdagochtend (9.30u-12.30u)
Staart't StaartjeVolkerakweg 60elke woensdagochtend (9.30u-11.30u)
SterrenburgOntmoetingskerkSlangenburg 3elke woensdagochtend (10u-12u)
VogelbuurtBij BosshardtBankastraat 158elke dinsdag- en vrijdagochtend (10u-12u)
VogelbuurtHet VogelnestVogelpleinelke maandag- en dinsdagmiddag (13u-15u)
WielwijkDe AdmiraalAdmiraalsplein 168elke dinsdagochtend (9-12u)
WielwijkDe Andere BoegM.H. Trompweg 235volgt binnenkort